måndag 16 maj 2011

Valet igår

Det är obegripligt för mig hur en majoritet av befolkningen i VGR kan låta en minoritet bestämma över hur sjukvården ska se ut och vilken kollektivtrafik vi ska ha (den har man minsann synpunkter på annars). Inte heller kulturen bryr man sig om att andra bestämmer över.
Men nu hoppas jag att vi slipper klagomål på dessa områden eftersom man inte har utnyttjat sin möjlighet att förändra. Bara drygt 40% brydde sig om att rösta!
En annan obegriplig sak var att Sverigedemokraterna fick så hög andel röster. Jag förstår inte människor som röstar på ett parti som tycker att somliga människor är bättre än andra beroende på vilken hudfärg man har eller vilket land man är född i! Det bestämmer ju ingen av oss.
Ytterligare administrativa fel begicks också under detta val - nu måste man väl ändå besluta att byta ut "valgeneralen" där det yttersta ansvaret ligger som jag ser det.
Det enda som var positivt med gårdagens val var att Vägvalet och Sjukvårdspartiet inte kom in. De som röstade på dessa partier har kastat bort sin röst.
Nu får vi ta nya tag inför 2014 - valrörelsen har just börjat för Folkpartiet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar