onsdag 4 maj 2011

Folkpartiets budget

Ikväll har vi haft ett möte om budgeten som är under utarbetande. Vi fick äran att sitta i kommunstyrelsens rum i Stadshuset vilket kändes mycket högtidligt, hela kommunstyrelsebordet fyllt av folkpartister, vilken dröm!
Vi diskuterade olika delar av budgeten, vad vi tror kommer att behöva göras och vad som ska prioriteras. Bl a kom frågan upp om bilbränderna i Göteborg den senaste tiden och olika förslag lyftes fram för hur man ska hantera förövarna.
Som jag ser det räcker inte enskilda åtgärder även om man naturligtvis måste använda sådana också vid akuta tillfällen. Jag tror att det är en lång kedja av orsaker och det börjar hemma med föräldrar som kan ta hand om ett barn på rätt sätt och förstår vad som påverkar barnet. Det fortsätter med förskolan där det på många ställen finns alldeles för många barn i grupperna och där FP länge har drivit på att dessa ska minska. Därefter kommer barnen i skola och där ska man självklart få de basala färdigheterna tillgodosedda i en lugn miljö av lärare som är legitimerade och. När skolan är avklarad ska man kunna få ett arbete och man ska ha möjlighet att få en egen bostad. Förhoppningsvis känner man då att man kan styra över sitt eget liv och utveckla sin fulla potential som människa och har varken lust eller tid att förstöra andras egendom.
Det är en lång väg att vandra och många saker som behöver göras samtidigt men främst behöver synen på hur barn mår bäst, ändras. Vi kan inte fortsätta som S gjort i Göteborg i många år. Vid nästa val till kommunen har du möjlighet att ändra på detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar