torsdag 2 november 2017

Nämndmöte i AFH

Ekonomin i vår stadsdel är stabil så här långt även om det fattas en del till det rekommenderade egna kapitalet. Äldreomsorgen är glädjeämnet, sektorn gick med ett överskott på 24miljoner! Det balanseras dock av IFO-FH som gick lika mycket minus. Men utmaningar saknas inte. Kompetensförsörjning är en stor sådan, långtidssjukskrivningarna en annan. Ingrn vet ju heller vad som händer när LOV träder i kraft 3 april nästa år för både hemtjänst och daglig verksamhet. Vi hoppas ju också på att SPINK - ett gemensamt inköpssystem för IFO-FH för alla stadsdelar - ska ge positiva effekter.
Jag har, tillsammans med Alliansen lagt ett yrkande om Internetuppkoppling på alla äldreboende för över ett år sen. Frågan har utretts och verkar inte vara så enkel, det är många nämnder inblandade men nu verkar man enats om att Intraservice äger frågan. Det finns internetuppkoppling för verksamheten men yrkandet gällde de enskilda rummen. Det kommer dock att bli nödvändigt när ny teknik införs.Som det ser ut i den nämnden för tillfället så får vi kanske vänta!
De boende på Järnbrottshus (som är i starkt behov av renovering)var klara att evakueras till Lillekärr som överenskommet. Då upptäcktes att man måste upphandla nya sprinklers så nu blir flytten försenad minst 1,5 månader. Brandsäkerheten är självklart viktig men jag undrar varför man inte upphandlat dessa sprinklers när man restaurerade Lillekärr? Föreställer mig att det finns listor på vad som ska göras. Tjänstemannaansvar?
Extra glädjande är att av brukarenkäten framgår att 90% av brukarna är nöjda trots att vi skurit ner med 10.000 timmar!
Vi har också invigt ett nytt trygghetsboende på Bankogatan/Familjebostäder. På två år har vi nu gått från 0 till 345 lägenheter som är anslutna till trygghetsbostäder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar