torsdag 25 november 2021

Det var länge sen.....

....jag var så glad efter ett nämndmöte som efter tisdagens möte i ÄVO. Politik när den är som bäst! Två beslut som direkt och omedelbart påverkar invånarnas i Göteborg vardag till det bättre.

* Det första är LOV - lagen om valfrihet som gäller den som behöver flytta till ett äldreboende. Nu får du välja fritt vilket du vill oavsett om det drivs av kommunen eller av ett privat företag. Varför skulle inte den som är äldre få välja var man vill bo - det får ju alla andra! 

* Tidigt i höstas drev jag frågan om att inrätta en digital fixartjänst men fick inte alla med mig på det. Nu har vår framsynta förvaltning själva insett att det behövs för att minska det digitala utanförskapet hos äldre och inrättat en teknikhjälp i nordöstra Göteborg till att börja med. Detta framgick under redovisningen av Åldersvänligt Göteborg, en handlingsplan som innehåller allehanda bra saker som gör livet lättare för Göteborgs pensionärer. Att pensionärernas intressen tillvaratagits borgar Senior Göteborg för som har varit med under framtagandet och bistått med seniorers synpunkter. Där framkom bl a att man kan få råd och stöd om man vill byta bostad.

F n har vi väldigt få smittade i våra verksamheter.

Angående omgörningen av våra äldre- och korttidsboenden som pågår för fullt beslöt nämnden om avveckling av tre äldreboenden som var undermåliga på flera sätt och vi beslöt också att göra om ett antal permanenta lägenheter till korttidsplatser.

Diskussionen om ASIH pågår fortfarande vi har bett om förtydligande till nästa nämndmöte.

Min bestående känsla när vi så småningom var klara var fortfarande glädje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar