torsdag 21 maj 2020

Coronamöte

Ja, inte om coronaviruset, det får vi på andra ställen men vi tvingas ju alla förhålla oss till detta virus och dess effekter. Igår höll stadsdelsnämnden Askim-Frölunda-Högsbo sitt första digitala nämndmöte där de som tillhörde en riskgrupp - inklusive mig själv - kunde tjänstgöra på lika villkor som övriga ledamöter. Det gick över förväntan, bara några små inkörningsproblem som vi åtgärdar till nästa gång. AFH är den första nämnd i staden som gör detta fullt ut.
Med anledning av att nämnderna kommer att övergå alltmer till denna mötesform fick vi oss tilldelat Reglemente för Göteborgs stads stadsdelsnämnder samt Regler för deltagande på distans. Vi fick också en muntlig föredragning av vår ordförande.

Mötet i sig innehöll följande:
Ekonomin är ju alltid en viktig och intressant fråga. Nu är den svårgreppbar och man kan inte dra några långtgående slutsatser, läget ändras hela tiden men än så länge ser det bra ut för vår del. Vi kommer att få en tätare uppföljning i fortsättningen.
Vi gick igenom Stadsrevisionens granskning av verksamheten för år 2019. Den föranledde några frågor från nämnden men vi känner oss trygga med att revisionens rekommendationen omhändertas.
Vi förlängde vår lokal plan för för våld i nära relationer att gälla året ut.
Vi fick information om ett nytt avtal för Ungdomsmottagning Väst att gälla till 2022.
I detta sammanhang kan nämnas att i vår stadsdel har vi inte sett någon ökad social oro - hoppas det fortsätter så.
Hemlösheten minskar så även kostnader för socialt boende.
Vi hanterade ett antal yrkanden och yttranden med anknytning till Covid-19 - om rutiner vid någons bortgång, om anhörigstöd vid någons bortgång, om skyddsutrustning, om minskad smittspridning och förbättrad arbetsmiljö.
Tack vare ett gediget förarbete blev det inga långa diskussioner eller voteringar.
Presidiet gladdes åt att detta första digitala möte gått så smidigt och ser fram emot nästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar