tisdag 11 augusti 2009

Är du en MAPPIE?

En stor grupp väljare - ca 2 miljoner - är 40-talisterna som nu går i pension. Dagens pensionärer ser inte ut, agerar inte och tolererar inte att behandlas som nästan urkramade tandkrämstuber. Här gäller att vi måste förändra våra tankestrukturer och hela pensionssystemet. Bland dessa människor som mer eller mindre frivilligt pensionerats, är det bland kvinnor vanligt att man varit hemma med barnen när de var små och i takt med att de klarade sig själva mer och mer, började arbeta deltid och först när barnen var vuxna arbetade heltid. Det ger en mycket dålig pension. Även om man steg i graderna och fick en bra lön så måste den ha uppnåtts fem år före man går i pension annars är den inte pensionsgrundande.
Pensionärerna blir nu lovade av (S) att de ska få höjda pensioner om (S) kommer till makten. Om inte Alliansen gör något åt pensionerna tror jag att vi tappar många röster i synnerhet som bromsen i pensionssystemet slår till nästa år och pensionärerna får ca 300 kr mindre i plånboken. De senaste dagarna har ju statsministern och finansministern sett ett visst reformutrymme i budgeten nästa år och vill använda det till att ytterligare sänka skatten på arbete. Den sänkningen skulle bli av ganska liten betydelse för arbetstagaren men motsvarande höjning av pensionerna skulle betyda mycket för pensionären.

Vi måste återupprätta pensionärernas värde genom att höja pensionerna.
Ett annat sätt att återupprätta pensionärernas värde är at sluta använda just ordet pensionär. Ordet har fått en klang av förbrukad, oanvändbar och tärande. Jag vill införa tidningen M-Magasins uttryck MAPPIE som står för Mogen Attraktiv Pionjär Person, för så känner de flesta pensionärer sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar