torsdag 29 februari 2024

ÄVO-nämnd 27 februari

Många föredragningar om sakernas tillstånd i förvaltningen. Sammanfattningsvis kan man säga att mycket är gjort och mycket finns att göra.

Dataskyddsarbetet. Fokus ligger här på registerhantering och utbildning.

Annedal. 22 boende har flyttat och 37 har erbjudits ersättningslägenhet. Mycket information har lämnats av förvaltningen till boende, anhöriga och personal. Stor hänsyn tas till önskemål om stadsdel för boende. Beträffande personalen får längst anställd gå före vid önskemål om annan arbetsplats.

Säkerhetschefen hade en dragning om hur arbetet med säkerheten för personal och boende på vob. Mycket är under utredning och uppdatering. Genomgången visar att av flera hundra är endast 34 krigsplacerade i annan befattning vilket ger oss större svängrum. Alla boendes lägenheter är en brandcell och dessa kollas regelbundet av Räddningstjänsten. Samordning med regionen måste ske och pågår. Vi har beredskapslager men bara för en kort tid. Frågan hängde kvar - är det en regional eller kommunal fråga? I mitt tycke går detta arbete alldeles för sakta med tanke på hur världsläget ser ut.

Nästa punkt var Patientsäkerhetsberättelsen för 2023. Det största problemet är samma som i förra årets rapport att regionens och kommunens datasystem inte är kompatibla. Det får till följd att man ibland måste arbeta med papper och penna och fysiska pärmar! Här finns stora vinster att  göra både ur ett mänskligt perspektiv (patienter och personal) och kommunikativt perspektiv.

Verksamhetsplanen - där avstod vi från att rösta eftersom den inte var  gjord av oss (alliansen).

F n väntar 287 personer på en plats på ett vob. Vi har cirka 20.000 sökande per år. Nu är det ca 52 dagar i snitt tills man får första erbjudandet.

Undersökningen om nöjdheten med maten i hemtjänsten: av 835 tillfrågade svarade bara 102 stycken. Svårt att dra säkra slutsatser på dessa siffror men av de som svarade är de flesta "Mycket nöjda" eller "Nöjda".


1 kommentar:

  1. Mycket bra sammanfattning!
    Färre i kön till boende är glädjande! Det betyder dessvärre inte att alla får det högst önskade boendet! Tackar man nej till det första erbjudandet kan man få vänta tre månader på nästa erbjudande!

    SvaraRadera