onsdag 26 april 2023

Vad ska vi satsa på i första hand? Jo följande:

ÄVO är ju en ny nämnd sen två år och skall göra tio olika arbetssätt till ett. Eftersom största den av nämndens ledamöter suttit dessa två år har vi varit väl medvetna om svårigheterna men vi har fått bra redovisningar av hur arbetet fortskridit. Extra svårt har det ju varit dessa år eftersom pandemin har blockerat mycket. Våra verksamhetsnomineringar i år för 2024-2026 har tagits fram av förvaltningen och vi i nämnden har kunnat ställa frågor och diskutera och vi har varit överens om de prioriteringar som har gjorts - i vårt fall:

Äldreomsorgslyftet - dvs möjlighet för medarbetare till fortbildning på betald arbetstid. Mellan 2020-2023 har 580 personer deltagit och nu behöver vi ny finansiering för at kunna fortsätta.

Digitala lås - mindre antal nycklar i omlopp, mindre restid för att hämta och lämna nycklar, snabbare hjälp vid larm och större spårbarhet.

Prioriterade lönegrupper - jämställda och konkurrenskraftiga löner har stor påverkan på kompetensförsörjningen och mer personal är helt avgörande för att klara verksamheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar