fredag 14 februari 2020

Pensionärsråd i AFH

Nu börjar förändringarna i staden märkas. På gårdagens pensionärsråd var inte sektorschefen närvarande eftersom hon har fått ett uppdrag inför stadsdelarnas förändringsarbete. Men vi hade en kompetent ersättare i områdeschefen för hälsa- och sjukvård.

Det pågår en enkät på alla äldreboenden i staden beträffande maten - ur ett vidare perspektiv som stämningen i matsalen, dukning med mera men också själva maten.

Vi fick information om omorganisationen så långt det är känt. Det gav upphov till många funderingar t ex hur blir det med de lokala pensionärsråden?

Vår äldrekonsulent rapporterade om de mängder av aktiviteter som finns att ta del av och det mesta är avgiftsfritt. Det finns seniorträffar och digitala tematräffar där också en fysioterapeut deltar och såklart alla aktiviteter som anordnas på de mötesplatser/träffpunkter som vi har.

I AFH har vi börjat med hembesök till alla i Hovås, Billdal och Askim som fyllt 85+, det kommer att utökas till flera delar av stadsdelen.

Resultatet av en mätning av nattfasta presenterades. Mätningen gjordes under ett dygn och resultatet skiftade mycket - ett boende hade 11 timmar och 3 stycken hade 13 timmar. I samband med detta hade man sett att en korrigering behövdes på några ställen där man serverade middag kl 17 och kvällsmålet kl 18!

Beträffande kösituationen för särskilt boende är en fortsatt låg i vår stadsdel. Man får en plats inom 7 veckor. Det är kort tid för att förändra hela sitt liv.

Det var ett innehållsrikt möte för den del av del av befolkningen som växer mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar