fredag 7 februari 2020

Hur gick det?

Utdrag ur Analysmötets genomgång av verksamheten förra  året.

Generellt kände sig fler trygga i Askim-Frölunda-Högsbo än året innan men vi vill få upp siffrorna ännu mer. Hittills har ökad vuxennärvaro och stöd till utsatta familjer visat sig vara en framgångsfaktor. Kultur och Samhälle har en viktig del i detta genom bl a Kulturskolan, Fritidsbanken, Hälsoteket och Sommarlovssatsningen. En  utmaning har varit - och är - att det saknas bostäder inte bara i vår stadsdel utan över hela staden.
Vi har haft ett högt inflöde av barn och unga som behöver hjälp oftast beroende på våld och/eller missbruk i föräldrahemmet.
Inom funktionshinder saknas också BmSS-boende, vi har en lång kö dit. Inom äldreomsorgen behöver vi öka nöjdheten hos vår äldre på våra boenden. Både här och inom hemtjänsten tror vi att fler volontärer kan vara till hjälp. Vi ska skapa en Facebbok-sida - nu har 4 av våra boenden Internetuppkoppling och det byggs ut allt eftersom.
En stad som är bra för äldre och funktionshindrade är bra för alla och vi jobbar för att stadsdelen ska fungera för alla. Det ska vi göra genom en gränsöverskridande, lättillgänglig och öppen stadsel där invånarna känner delaktighet t ex genom tryggare utemiljöer.
Inom äldreomsorgen ska vi arbeta mer personcentrerat och med självbestämmande för den enskilde.
Genom digitaliseringen kan personalen få mer tid över för t ex samtal och utevistelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar