fredag 16 mars 2018

Analysmöte mars

1) Fastighetskontoret presenterade kort nya Bosättningslagen som gäller från 2016. Alla kommuner har nu ett ansvar för att ta e mot nyanlända. För Göteborgs del innebär det 697 personer och nedbrutet på stadsdelarna blir det 50-70 personer per månad för AFH.
Det finns tre sorters temporära boenden
* mellanboenden, där man bor 2-6 månader
* genomgångslägenheter, där man bor upp till 4 år
* beredskapsboende för akuta behov, i skolor och liknande.
Det senast tillkomna är genomgångslägenheter i Askim. De tre husen består av 57 lägenheter avsedda för ensamstående och barnfamiljer.

2) Hemtjänsten har fått ett nytt digitalt verktyg som ger en mer exakt mätning av tiden personalen tillbringat hos den enskilde. Verktyget finns i telefonen och man läser av en QR-kod när man kommer och läser av den när man går. Det ger en exakt tid som ska debiteras den enskilde och ger samtidigt en uppfattning om förflyttningstiden mellan brukarna.
Hemtjänsten största bekymmer är att få tag på personal, både utbildade och mindre erfarna.

3) Vi fick en patientsäkerhetsberättelse för 2017.
En enkät visade ett bra resultat men som alltid när man har med människor att göra finns det förbättringspotential. Huvudsaken är att det finns system för hur man ska arbeta och att man arbetar efter dem så långt det är möjligt.
De allra vanligaste avvikelserna är att någon faller, därefter är det missade läkemedel.
I Patientsäkerhetsberättelsen ingår också ASIH = Avanerad sjukvård i hemmet. Väster får ett mycket högt resultat både i Svenska Palliativregistret , nationellt alltså, liksom hos patienter och närstående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar