På analysmötena får vi fördjupad information om olika aktuella ämnen. Igår tog vi upp:
1) Plan för bostäder för personer med funktionsnedsättning.
Det sknas många bostäder för denna grupp över hela Göteborg, t ex BmSS, gruppbostäder och demensboenden. Det planeras för flera hundra men produktionen motsvarar inte behovet. Vi köper platser och behöver göra det de närmaste åren.
2) Redovisning av vårterminsbetygen i årskurserna 3, 6 och 9. AFH har 5000 elever i grundskolan och alla läser 17 ämnen. Måluppfyllelsen i AFH är högst i staden men har en nedåtgående trend. Beror på flera orsaker; brist på kompetenta lärare, lärarrörlighet, resurser och gruppmekanismer. Det är stora variationer mellan klasser på samma skola. Man arbetar med ledning och styrning och en tydlig struktur i klassrummet. Det låter för mig som om de gamla dygderna kommer tilll heders - ordning och reda och lugn och ro i klassrummet där läraren är auktoritet.
Vi har haft elever från Angered, det har inte varit konflikter i de klasser som har nyanlända elever.
3) Som jag berättat tidigare måste vi renovera Järnbrottshus inkl dagverksamheten Solrosen. Tyvärr finns i dagsläget inga evakueringslokaler för detta men man letar med ljus och lykta för denna verksamhet som är så viktig för många.
4) Uppföljningsrapporten som vi får flera gånger om året visar om vi når de uppsatta målen.
Vi har i år t ex nått målet att nå nya målgrupper när det gäller äldre ensamma genom t ex uppsökande verksamhet och genom att vi arbetar genom bostadsbolagen för att nå de boende i stadsdelen. Nya träffpunkter/mötesplatser är viktiga. Förra veckan invigde vi en ny sådan på Askims torg. Verksamheten ska vara generationsöverskridande.
Vi fick veta att AFH utför 2254 hemtjänsttimmar per dygn!
Korttidssjukskrivningen minskar men långtidssjukskrivningen ökar.
Det finns några områden som kommer att påverka arbetet i nämnden.
Det blir en ny organisation med ny central nämnd för förskola och grundskola.
SPINK som är en ny inköpsorganisation
Nyanlända behöver jobb och bostad.
Det ekonomiska läget är för närvarande stabilt.
Möte med medborgarna
Det kom 4 personer och tre av dem var väldigt engagerade i nya Skytteskolans framtid vad gäller trafiksituationen, både under och efter byggtiden samt utemiljön runt skolan.
Andra frågor som kom upp var Västlänken (som vederbörande inte ville ha) och att man inte skulle bygga på grönområden.
fredag 22 september 2017
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar