söndag 10 april 2016

Råda rum

Det är inte ofta kyrkan förändrar sig, varken sett till budskapet eller byggnaderna, men nu har det hänt, i Råda församling i Mölnlycke!
Igår invigdes det nya församlingshemmet som numera heter Råda rum. Och rum är det - många och spektakulära! Vad sägs t ex om mötesrum med öppen spis, en teatersalong med ljud- och ljusanläggning av yppersta klass, utställningshall, café och lunchrestaurang med vinrättigheter!
Här kan man fira livets alla högtider från vaggan till graven, konferenser och event av olika slag, konserter och teaterföreställningar för upp till 900 personer och allt i en naturskön miljö.
Vi bjöds på Fiat lux (Varde ljus) en föreställning som beskrev jordens tillblivelse i ord som ackompanjerades av mycket musik, allt från gospel till hårdrock och allt teckentolkades. The Creator himself, Kyrkoherde Lars T Gåreberg invigningstalade tillsammans med representanter för kyrkan på Filippinerna och kyrkan i Rumänien som församlingen har ett nära samarbete med. Med detta tar kyrkan i Råda stora steg in i 2000-talet - en kyrka i tiden!
Du hitta bilder och mer information på www.rada.nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar