måndag 5 april 2010

Nya företagare

Regeringen har ju som sitt mantra att fler måste arbeta och vi måste arbeta längre än till nuvarande pensionsålder. Jag håller med om detta men då måste man ju underlätta för flera grupper som vill arbeta men av olika anledningar, t ex ekonomiska, inte kan det. En centerpartist skriver på sin blogg om svårigheterna för tolkar och teckenspråksanvändare som vill starta eget.
http://andersmalmgren.centerpartiet.net/archives/968


Jag påminner återigen om att pensionärer som vill starta eget ofta inte har råd till det. Det är lätt att starta företaget och man får bra hjälp av myndigheterna men när sen själva arbetet ska börja utföras så kostar det pengar för t ex reklammaterial, kontorsutrustning och liknande. Det kan ingen vanlig pensionär klara idag på den pension man får, inte ens med den aviserade höjningen av pensionen. P g a dessa små inkomster tar idag ingen klok pensionär lån. Man skulle behöva starthjälp ca 15.000 kr som kunde betalas tillbaka om företaget går bra.
Då skulle vi få många fler företag.

1 kommentar:

  1. Det finns väldigt mycket information om hur man startar bolag på nätet men mindre information om hur man gör när man ska likvidationer aktiebolag.

    SvaraRadera