onsdag 1 juli 2009

Nu är det dags...


... att sätta Sverige på EU-kartan! Fr o m idag och 6 månader framåt är Sverige ordförandeland i EU. Det är en utmaning, det är många saker som vi vill ska falla på plats under sommaren och hösten och vi råder inte över alla dessa delar själva. Det vi vill fokusera på är klimatavtalet i Köpenhamn, den finansiella krisen och Lissabonfördraget bland annat.
Vi hoppas att vi ska kunna fokusera på de nämnda frågorna och inte av plötsligt uppkomna kriser men jag vet att vår EU-minister Cecilia Malmström och resten av regeringen har beredskap för allt som kan inträffa. Låt oss bara hoppas att Sveriges ordförandeskap inte blir ihågkommet för kravaller som förra gången utan för ett kraftfullt ledarskap som leder fram till beslut som kommer alla EU:s invånare till godo.

Själv ska jag delta mer aktivt i ordförandeskapet genom att jag som bilkårist kommer att, tillsammans med andra bilkårister, ansvara för de biltransporter som behövs vid de olika mötena i Göteborgsområdet. Det första mötet börjar redan den 31 augusti och jag väntar ivrigt på mer information.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar