fredag 17 april 2009

En del av ordförandeskapet

Alla göteborgare minns med fasa hur det var förra gången Sverige var ordförandeland. Jag arbetade själv som bilkårist i körcentralen som var förlagd till Svenska Mässan och hade ett stort antal bilkårister för olika köruppdrag. Vid återkomsten från uppdragen fick jag rapporter om vilket kaos det var ute på stan och jag fick t o m gå emot UD som ville ha ett köruppdrag utfört, för att bilkåristens säkerhet inte kunde garanteras.
Denna gång är polisen bättre förberedd. Man har bättre utrustning och rätt utrustning till alla poliser. De poliser som ska arbeta har rätt utbildning. Man har utvecklat SPT (särskild polistaktik) som har prövats i skarpa lägen och visat sig fungera. De flesta mötena är därtill förlagda i Stockholm. Dessutom har det politiska läget förändras och George W Bush finns inte med numera.
I Göteborg kommer det att hållas tre ministermöten efter varandra med start 24 september. De kommer att pågå ca två veckor.
En fråga återstår dock att lösa - och det är frågan om vem som har arbetsmiljöansvaret för poliserna.
Vi kommer nog att få räkna med demonstrationer men jag hoppas innerligt att vi slipper uppleva förra gångens upploppsstämning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar