onsdag 21 juni 2023

Kort möte i ÄVO....

...med ovanligt många frånvarande ledamöter på vårens sista nämndmöte.

Som vanligt fick vi information om sådant som berör förvaltningens arbete men inte är beslutsfrågor. 

Vi har fått föreläggande från Arbetsmiljöverket angående åtgärder för hemtjänstpersonalens restid, kringuppgifter och arbetsutrustning. Restid ska planeras in i personalens schema med hänsyn tagen till transportsätt och avstånd. Vi ska tydliggöra vad som innefattas i kringuppgifter. Användarhandboken ska vara tillgänglig i personalens telefoner.

Vi fick information om statsbidrag. Det finns två sorter - riktade och generella. Riktade får man söka och ska redovisas. Förvaltningen har f n fått fem statsbidrag för - God vård, Äldreomsorgslyftet, Nära vård, Återhämtningsbonus och ett med syfte att öka bemanningen av sjuksköterskor på särskilda boenden.

En rapport om uppdrag i Göteborgs stads måltidspolicy som redovisar två utfall på frågor om hur maten smakar och om man upplever måltiden som en trevlig stund på dagen. Båda låg på ca 65%. På den sista frågan påpekade jag att man också borde haft ett öppet svarsalternativ t ex Hur anser du att det kan bli bättre?

Vi fick också återrapport på uppdrag om hemtjänst för personer med hörsel- och synnedsättning eller kognitiva svårigheter. Förvaltningen bedömer att införandet av omsorgshandledare, nya lagbestämmelser och kompetensutveckling kommer att bidra till den enskildes delaktighet och inflytande  högre grad.

OCH MED DENNA SISTA REDOVISNING FÖR VÅREN ÖNSKAR JAG ER ALLA EN SKÖN SOMMAR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar