lördag 24 augusti 2019

Intryck under utflykt

Vi gjorde en bussrundtur med nämnden i AFH för att alla - framför allt nya - ledamöter skulle få se var våra verksamheter finns liksom den geografiska utbredningen av stadsdelen.
 Det sker förändringar hela tiden fr a när det gäller byggnation, många tusentals bostäder byggs och det behövs.
Första stoppet gjorde vi på Mor Livas stig, nedanför Västra Frölunda kyrka. Där bedrivs nu Daglig verksamhet för att ge funktionshindrade personer en meningsfull sysselsättning.  Man har bl a bildat en kör som sjöng så fint för os under vår kaffepaus, mycket rörande.
Efter en utfärd till den sydligaste delen av vårt verksamhetsområde dvs Snipen - där går gränsen till Kungsbacka - åt vi lunch på Askims träffpunkt och fick information om träffpunkternas betydelse för att våra äldre inte ska känna sig ensamma.
Vi åkte vidare till Frölunda och Positivparken. Parken är en stor bemannad parklek. På vår promenad genom parken hittade vi en gömd pärla, denna vackra fasadmålning.
Så kom vi fram till 1200 m2 - en väldigt bra verksamhet för ungdomar som där kan arbeta med kreativa uppgifter efter egen önskan och får frihet under ansvar. Viktig verksamhet som ingår i Göteborgs Stads ungdomssatsning.
En mycket trevlig och informativ dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar