torsdag 27 september 2018

Möteshösten har börjat

Den 25 september hade vi nämndmöte i Askim-Frölunda-Högsbo. På pappret ett kort möte men några informationspunkter (som jag inte tar upp här) tog lång tid och gjorde att det blev ett extra långt möte. Den ordinarie agendan tog bl a upp följande punkter:
Personalfrågor är i fokus hela tiden och där är kompetens en stor fråga. Sjukfrånvaron - den långa fr dag 15 och framåt - har minskat, förhoppningsvis p g a de åtgärder vi satt in. Bl a har vi startat ett projekt för att hitta problemen tidigare.
Ekonomin är ansträngd men i balans.
Vi var remissinstans för en motion från M om att ge kommunstyrelsen ansvar för att samordna  utveckling och implementering av välfärdsteknologi inom äldreomsorgen. I princip tycker jag inte att KS ska ha hand om enskilda uppdrag som detta, det är fel nivå. Ett sådant uppdrag ligger redan hos Intraservice men med erfarenhet av hur Intraservice har fungerat - eller rättare sagt inte fungerat - de senaste åren  finns det skäl att lyfta upp frågan.
Äldre är en missgynnad grupp när det gäller att ta del av tekniska landvinningar. Tekniken är viktig både för den äldre och för personalen som kan slippa fysiskt tunga delar av arbetet. Det är dock viktigt att arbetstiden som sparas in inte anges som skäl för att minska personalstyrkan. Inbesparingen i tid ska användas till det som inte hinns med nu, personlig samvaro.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar