torsdag 25 maj 2017

Rapport från SDN

Tisdagens SDN-möte hade en ovanligt kort agenda och behandlade bl a följande:

1) Granskningsplan för 2017. Stadsrevisionen ska fortlöpande granska nämndens verksamhet ur ekonomisk synpunkt, om räkenskaperna är rättvisande och den interna kontrollen är tillräcklig. Planen antecknades.
2) Yttrande till förvaltningsrätten angående laglighetsprövning enligt kommunallagen. En boende i stadsdelen överklagar nämndens antagna prioriteringsordning vid antagning till grundskolan årskurs 1-9. Nämnden fick ärendet dagen före nämndsammanträdet(!) och Alliansen begärde först bordläggning men nämnden röstade för att ärendet skulle avgöras under mötet. Alliansen avstod då från att delta i beslutet med hänsyn till att tiden var alldeles för kort för ett så komplicerat ärende. Alliansen lämnade en protokollsanteckning att bifogas beslutet och där vi också påpekar att vi välkomnar en laglighetsprövning.
3) M och L lämnade ett yrkande angående tillgänglighet i de lokaler där sammanträden hålls t ex för personer med hörselnedsättning, vilket nämnden tillstyrkte.
4) Nämnden yttrade sig positivt över ett förslag från L, M och KD att inrätta en kretsloppspark i södra Göteborg.
5) Själv ifrågasatte jag varför en 96-årig dam inte fått återkoppling från förvaltningen på sin fråga angående trygghetsboende. Det visade sig vara bristande kommunikation mellan medborgarkontoret och sektorn.
6) Jag hade fler frågor denna kväll och nästa rörde vikariesituationen i hemtjänsten och äldreboenden nu inför sommaren. Sektorschefen hade uppfattningen att den var god utom när det gäller hemsjukvården där man fortsätter att arbeta med frågan.
7) Min nästa fråga rörde var i processen nämndens yrkande i höstas om ett nytt äldreboende i stadsdelen ligger. Besvarades med att besked kommer på nästa sammanträde.
8) Förvaltningschefen rapporterade bl a om att det inte funnits någon gemensam inköpsorganisation inom IFO/Funktionshinder vilket resulterat i ett orimligt stort antal leverantörer. Detta är nu under arbete och en gemensam organisation håller på att bildas vilket också kommunallagen kräver.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar