onsdag 11 februari 2015

Från bostäder till föreningsbidrag

SDN-mötet den 10 februari spände över ett brett spektra som alla SDN-möten. Vi börjar med ett möte med bara Alliansen där vi stöter och blöter de olika punkterna på föredragningslistan och enas om en ståndpunkt. Det finns mycket att diskutera och det tycker också invånarna eftersom det var ovanligt många besökare på det öppna förmötet.
En var orolig för hur hennes ridskola skulle påverkas av de bostäder ska byggas i närheten.
Personligen tycker jag inte att man kan sätta en enskild näringsidkares intresse före byggande av 290 lägenheter och utökad förskola. Men samtidigt måste man titta noga på infrastrukturen inkl parkeringsmöjligheter i området.
Ett par damer ville inte att deras gratisbuss för att åka och handla skulle dras in. Men den måste tyvärr dras in p g a stadsdelens urusla ekonomi.
Flera lärare var på plats för att varna för situationen i skolan i stadsdelen på alla nivåer. Hög sjukskrivning, för stora barngrupper i förskolan och undermåliga läromedel. Problemen i skolans värld har alla allianspartier protesterat emot länge, inte minst i kommunfullmäktige där majoriteten inte ens ville bifalla Folkpartiets förslag om att åtminstone tillsätta en utredning.
På nämndmötet lade alliansen ett yrkande om att neddragningarna i skolan måste stoppas och att stadsdelen åtminstone måste leva upp till lagkravet.
Vi fick också en rapport om de föreningsbidrag som utdelats 2014. Generellt kan jag tycka att denna hantering borde ligga under Idrott- och Förening. Man ser av rapporten att det är snedfördelning av bidragen mellan pojk- och flickaktivitetet, i pojkarnas favör. Jag tycker heller inte att skolan/stadsdelen/ skattebetalarna ska ge bidrag till kampsporter som Karate, Kung Fu och Taekwando.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar