fredag 10 oktober 2014

Mitt sista kommunfullmäktigemöte

Igår var det dags för mitt sista kommunfullmäktigemöte. Där behandlades som vanligt vitt skilda ämnen.
1) Detaljplanen för Lillhagen som kommer att ge 700 bostäder i blandad form bordlades till nästa möte i november.
2) Förslag till strategisk plan för suicidprevention antogs. Den ska ge en minskning med 10% till år 2020 genom bl a hälsofrämjande insatser för barn och unga, utsatta grupper, långtidssjuka och äldre.
3) Den växande kön till äldreboende. Motionen framställdes för 4,5 månader sen! Debatt om vad som ska räknas som kö! "Kön" växer i takt med att allt fler blir äldre men detta viftades bort av S som hävdade att alla dessa som tillkommer är friskare och mer aktiva. Flera (Maria Rydén, Ann Catrine Fogelgren, David Lega) framförde att det behövs 1000 nya platser till 2020. Men majoriteten, ja S i varje fall, har beslutat om en äldreboendeplanering (det är så dags!) och i budgeten finns 100(!) nya platser med inriktning på seniorer med missbruksproblem.
Måste man skaffa sig ett missbruk för att komma i åtnjutande av en plats? Räcker det inte med att vara gammal med nedsatt rörelseförmåga, ensam och deprimerad? Man måste få bestämma över sitt eget liv också när man blivit gammal!

Det har varit väldigt intressant och lärorikt att uppleva hur det går till i Göteborgs maktcentrum även om det blev en kort tid. Jag kan bara hoppas att den nya kommunfullmäktigegruppen fortsätter hålla individens frihetsfana högt. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar