söndag 23 mars 2014

Skolresultat och bostäder

Dem 20 mars sammanträdde kommunfullmäktige återigen. Det var ett långt möte. Bordlagda interpellationer - dvs frågor som oppositionen vill ha svar på av majoriteten - behandlades mellan kl 16.00-17.15. Därefter behandlades beslutsärenden. Om man hinner igenom dessa fortsätter interpellationerna till kl 22.00. Det var 12 interpellationer och 12 beslutsärenden.
Den andra interpellationen föranledde en timmas debatt mellan Helene Odenjung och Anna Johansson. Helene hade frågat varför kunskapsresultaten i skolan i Göteborg sjunker jämfört med Stockholm och Malmö. Anna skyllde det mesta på regeringen  och ansåg att allt blir bra bara de rödgröna får bilda regering. Skolan är ju kommunal och man undrar då varför det har blivit sämre under de 20 år som de rödgröna har styrt i Göteborg.
Kommunfullmäktige antog detaljplanen för Titteridamm i Angered. Det blir 130 nya bostäder, både radhus och flerbostadshus. Bostäderna ligger nära befintlig infrastruktur och man har sparat ett naturområde för rekreation. Dock måste ett ökat behov av förskole- och skolplatser tillgodoses.
Tyvärr fick vi inte gehör för motionen av FP, M och KD om att göra en behovsanalys, miljökonsekvensbeskrivning och kalkyl för muddring av inloppsdjupet till Fiskebäcks hamn.
För min personliga del blev det en extra twist på mötet genom att jag den sista timman fick ersätta Helen, vårt kommunalråd. Kändes ansvarsfullt och roligt men mina partikamrater skötte sig oklanderligt vilket underlättade detta tunga uppdrag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar