fredag 6 december 2013

Kommunfullmäktiges sista möte för året

Det sista mötet för i år blev långt men det var ju ett tungt ärenden som föranledde mycket diskussioner. Det  var Granskningskommissionens slutbetänkande som gav upphov till ganska hätska angrepp från majoritetens sida mot oppositionen. Tonen gick ibland över gränsen för vad som är acceptabelt i denna församling enligt min mening. Oppositionen hävdar fortfarande att det finns, och har funnits, en kultur där beslut har fattats på väldigt lösa grunder och ibland utan att fästas på papper som t ex att bygga nya Gamla Ullevi och hur tillsättning av en chefstjänst skedde var också tveksam. Denna kultur hade sin grund till stor del i en person, Göran Johansson. Majoriteten hävdade att vederbörande inte var på plats och inte kunde försvara sig och då skulle man inte prata om det. De - majoriteten - tyckte också att man nu "skulle vända blad" och gå vidare.
Helen Odenjung hävdade med all rätt att det ska man visst inte. Man ska noggrant granska hur detta kunde uppstå, lära sig av det och ändra rutiner så att det inte sker igen.
Man enades dock om att få en ytterligare uppföljning om ett halvår.

P g a tidsbrist fick många interpellationer och motioner bordläggas till nästa sammanträde och det kanske var tur för ljuskronorna på Börsen blinkade oroväckande några gånger p g a stormen Sven som drog in över Göteborg denna kväll. Vi lyckades dock avsluta i tid så att alla kunde komma hem innan det blev värre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar