måndag 19 mars 2012

Uthämtning av pris


Förra veckan hämtade jag ut mitt originella pris i tävlingen om bästa motionsidé. Tävlingen var utlyst av Eva Flyborg, riksdagsledamot för FP och priset bestod av en personlig visning av riksdagen och lunch.
Vi besökte de gamla första- och andrakammarsalarna, sammanträdesrum för olika utskott, de innehållsrika kulvertarna, arbetsrum och korta möten med media och partiföreträdare. Besöket avslutades med en flott lunch i gästmatsalen bland de andra högdjuren.
Det förslag jag lämnade in - och som blev en riksdagsmotion - handlade om att det borde finnas äldrevårdscentralen i kommunerna liknande de mödra- och barnavårdscentraler som finns.
Vi blir fler och fler som blir äldre och äldre men alla blir inte sjuka. På dessa äldrevårdscentraler skulle det finnas specialister på äldres sjukdomar men också på det friska åldrandet. Läkemedelsgenomgångar t ex, det skulle förhindra många sjukhusvistelser p g a felaktiga doser och/eller kombinationer eller att själva medicinen är olämplig. Där skulle också de som är friska få råd om hur de ska förbli friska.
Äldre blir vi alla, det är inte partiskiljande, alltså borde den ha stor chans att gå igenom. Jag hoppas på att motionen får ett lika positivt bemötande som jag fick den här dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar