torsdag 20 juni 2024

Sista rycket före sommaren

 Flera äldreboenden i vårt bestånd har inte blivit underhållna som de skulle och det märks nu. Vi måste t ex renovera Fredriksdal som jag berättade om i förra bloggen. Påverkan på de boende blir inte lika stor som för Annedal och erfarenheterna från den ombyggnaden tar vi självklart med oss i kommunikationsprocessen.

Bemanningsläget i sommar är skört i synnerhet med den pågående strejken.

Vi fick information av avdelning Myndighet att det förekommer otillåten påverkan på förvaltningens anställda från olika håll - boende, anhöriga eller andra berörda.

Vi behandlade  frågan om utbildning av hemtjänstpersonal i hbtqi-frågor. Inom hemtjänsten finns en hög andel utlandsfödda med en annan kultur och annat språk. Här kan finnas en icke-acceptans av hbtqi-personer och det är därför viktigt med utbildning och information om hur vi i Sverige ser på denna fråga.

Det fanns ett yrkande från S, V och MP angående kostnadsberäkning av inköp av gångstavar till äldre göteborgare, likt det som finns för broddar. Frågan bordlades av S, V och MP själva vilket var bra eftersom vi annars hade röstat ner det. Gångstavar är ett mycket bra hjälpmedel som kan bidra till rörelse och hälsa men är en förhållandevis liten investering för den enskilde. Om förvaltningen ska administrera detta med upphandling, inköp och distribution blir det i slutändan mycket dyrt. Vi föreslår att man kan låna gåstavar på mötesplatser eller Fritidsbanken.

Till sist 

EN RIKTIGT SKÖN SOMMAR TILL ER ALLA!🌷🌸🌼🌻🌺

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar