lördag 1 juni 2024

ÄVO-nämnd 28 maj

Vi fick information om rekrytering av finsktalande omsorgspersonal. Förvaltningen har utvecklat sitt arbetssätt och rekryteringsmaterial. Vi hade en rekryteringskampanj 2023 för finskspråkiga undersköterskor och en kampanj 2024 för finskspråkiga semestervikarier. Vi har kompetensutvecklat finsktalande personal och vi utvecklar rekrytering från Finland och har samarbete med finska lärosäten för vård- och omsorgspersonal. Behovet av finsktalande semestervikarier för sommaren 2024 är fyllt.

Projektet nybyggnation Skra Bro, Björlanda påbörjades 2017 och ska preliminärt vara klart 2018. Viktiga kvalitéer för vård- och omsorgsboendet är bl a hälsa- och säkerhet, dagsljus inomhus, att kunna se natur från fönster och balkonger. Ett tjänsteutlåtande kommer så småningom med mer detaljer.

Vi fick en återrapport med åtgärder angående att äldre i hemtjänst och vård- och omsorgsboende inte vågar framföra brister och den biföll nämnden.

Vi biföll också ett förslag till upplägg för dialogforum. Kommunikation är det svåraste som finns men  också det viktigaste så allt som underlättar är av godo.

Vi beslöt bifalla renovering av Fredriksdals vård- och omsorgsboende med start 2024 och kommer att pågå ca 10-13 månader. Husen innehåller ca 100 lägenheter blandat somatik och demens samt korttid. Förvaltningen tar med sig erfarenheterna från Annedals renovering.

Och på tal om Annedal så har 73 flyttat, 5 väntar på plats. All personal har fått ny placering.

Till sist konstaterades att tillräckligt med personal för sommaren.

Jag vill också påminna alla om att rösta i EU-valet senast den 9 juni, det är en demokratisk rättighet som vi ska använda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar