lördag 10 februari 2018

Hur gick det 2017?

Det var vad vi skulle få reda på under nämndmötet i veckan. Och vi kan konstatera att ekonomin - som allting baseras på - är god och vi har bra kvalitet och god måluppfyllelse i våra verksamheter. Men vi har ju också utmaningar

* det är brist på bostäder - både vanliga bostäder, trygghetsbostäder och BmSS-bostäder
* digitalisering och välfärdsteknologi innebär både möjligheter och ökade kompetenskrav
* svårt att rekrytera utbildad personal och personalen har stor rörlighet
* långtidssjukskrivningarna är ett bekymmer som förvaltningen arbetar hårt för att minska.

Varje år delar nämnden ut pengar till olika föreningar. Det kan handla om bordtennis, ridklubb, fotboll eller pensionärsverksamhet. Jag har varje år protesterat mot att ge bidrag till de föreningar som lär ut kampsporter. Jag tycker det är bra att ungdomars intressen tillvaratas i organiserad form men i riktlinjerna står det att föreningarna ska "verka för ett avståndstagande från våld" och om inte höga sparkar mot huvudet är våld så har jag missuppfattat hela saken. Jag lyfter frågan varje år för att förvaltningen ska ha det i åtanke inför kommande år.

Vi gav ett uppdrag till Lokalsekretariatet att projektera en ny förskola. Till detta fogade Alliansen ett tilläggsyrkande om att man borde se bredare och att bygga t ex ett äldreboende ovanpå förskolan.
Nämnden lämnade också två st Begäran om förstudie för BmSS-byggen.

Jag ställde återigen frågan om var förstudien om ett äldreboende i stadsdelen fanns någonstans i processen. Det var mer än 1,5 år sen vi lämnade in den begäran.

Fullständigt protokoll finns så småningom på nämndens hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar