fredag 6 september 2024

Då var vi igång igen

 Den 27/8 hade vi nämndmöte och på agendan stod bl a 

Hemlöshetsplan, Ny lokal för bl a hemtjänsten, Nytt vård- och omsorgsboende i Skra Bro, Gångstavar och Stölder inom äldreomsorgen

Förvaltningsdirektören berättade att sommaren har varit OK överlag ur personalhänsyn.

Man har startat anhörigkampanj som ska synas ute på stan i samband med 4 oktober som är anhöriglagen.

Beträffande lokalbehovsplanen ligger vi i fas med kapacitet och behov.

Vi tillstyrkte remissen på Plan mot hemlöshet.

Vi beslöt ge stadsfastighetsförvaltningen uppdrag att hyra kontorslokal för bl a hemtjänsten.

Nybyggnaden av ett vård- och omsorgsboende i Ska Bro presenterades. Det är ju långa processer när man bygger nytt. Skra Bro startades 2017. Vi (alliansen) ville bordlägga eftersom det fanns mer att ta hänsyn till än det som låg på bordet. Uppdragsbeställningen är daterad och mycket kan hända under tiden. Den röd-gröna sidan vann voteringen för ett avgörande under mötet varpå vi meddelade att vi inte deltog i beslutet.

I sammanhanget kan nämnas att vi f n har en "kö" på ca 363 personer men därav är flera som tackat nej till aktuellt erbjudande och därför står kvar i "kön"

Vänstersidan hade lagt ett yrkande om inköp av gångstavar för äldre. Vi tyckte att det är en förhållandevis liten kostnad för den enskilde som dessutom kan får liknande hjälp av rehab- eller fysioterapeut. Det är ju också en stor kostnad för förvaltningen med all administration av upphandling och dylikt.

KD M L D lade ett yrkande angående stölder inom äldreomsorgen där vi uppdrar åt förvaltningen att göra en utredning om omfattningen och hur man arbetar med det förebyggande arbetet.