En bokslutskonferens i stadsdelsnämnden kan innehålla många olika inslag - glada skratt, rynkade pannor, stelhet i lederna, livliga diskussioner, tillfredsställelse, nya tankar, mycket mat, djupa funderingar - allt detta under 12 timmar.
Rent konkret handlade tisdagens möte i AFH om bl a följande:
Hur ser ekonomin ut i vår stadsdel?
Den är f n i balans men framtiden är något osäker beroende på konjunkturen och förändringar i omvärlden. :)
Flera skolbeslut
Förbättringar i några skolors yttre miljö liksom den inre med avseende på både fysisk och innehållsmässig miljö. :)
Ansökningar från föreningar om bidrag
Vi godkände ansökningar om bidrag till många föreningar för barn och ungdom. Dock konstaterade vi att det varit större andel bidrag för aktiviteter för pojkar och nämnden uttryckte att större fokus skulle ligga på en jämnare könsfördelning.
Det är väl använda pengar - här finns verksamhet under loven, eftermiddagsverksamhet och prova-på-aktiviteter. Viktigt för våra ungdomar, de som ska ta över samhället, de behöver kunskap och en trygg uppväxt. Här fanns även bidrag till pensionärsverksamhet. -)
Moderaterna och Liberalerna lade ett förnyat yrkande om att fastighetskontoret ska bredda sitt sökområde för att hitta andra platser att lägga temporära bostäder på, än att ta i anspråk nyligen upprustade rekreationsområden såsom Askimsbadet som är flitigt använt hela året av alla invånare i staden. Majoriteten bordlade dock detta. :(
Två teman var genomgående i förvaltningens redovisning -
Det fattas bostäder för alla kategorier - äldre, studenter, funktionshindrade, flyktingar och alla andra. Bara inom äldresektorn skulle vi behöva bygga ett nytt äldreboende om året plus rusta upp ett om året. Finns bara en lösning på det - bygg!
Sjukskrivningarna ökar i alla sektorerna - dvs vad man än arbetar med som anställd i stadsdelen. Det finns många olika orsaker till det men det är viktigt att undersöka mer noggrant så att trenden vänder.
Den största delen av våra invånare har inte en aning om hur stadsdelen styrs, knappt heller om vilka som styr den. Inte heller vet man hur våra möten går till eller vad de innehåller. Vi hade på senaste sdn-mötet en agenda på över 30 punkter och det är bara en bråkdel av dessa som jag redovisar i här min blogg.
Men de flesta av våra möten är öppna för allmänheten och annonseras i tidningar och på hemsidan.
Välkommen att lyssna själv nästa gång som är den 26 april!
torsdag 17 mars 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar